Over Pinkhofs Geneeskundig Woordenboek van de hand van medisch vertaalster Geraldine van Rijn-van Tongeren    60-62

Geraldine  van Rijn-van Tongeren

J.J.E. van Everdingen, N.S. Klazinga en J. Pols (red.), Pinkhof Geneeskundig woordenboek. Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghem, 1998, (tiende, herziene enuitgebreide druk) 871 p., ISBN 90 313 179 7


Eindelijk is er dan een nieuwe Pinkhof. Medisch vertalers zien al jaren uit naar een nieuwe druk, de negende werd algemeen als verouderd beschouwd. Deze tiende druk verschijnt ter ere van een jubileum; het is 75 jaar geleden dat de eerste druk van het Vertalend en verklarend woordenboek van uitheemsche geneeskundige termenuitkwam, met dr. H. Pinkhof als hoofdredacteur. Veel verouderde termen zijn verwijderd en er zijn ruim 9000 nieuwe trefwoorden opgenomen. Het woordenboek telt in totaal ongeveer 44.000 lemma’s.

Lees verder in de papieren Filter