Signalement    62

De redactie

Abstract: De Taalunie organiseert in mei 2000 een ‘Informatiebeurs’ over het Nederlands in Gent.

 

Op 4, 5en 6 mei 2000 wordt in Gent een informatiebeurs over het Nederlands gehouden, georganiseerd door de Nederlandse Taalunie ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van het Taalunieverdrag. De beurs toont ondermeer de nieuwste leermiddelen voor het taalonderwijs Nederlands, ontwikkelingen op het gebied van de automatische spraakherkenning van het Nederlands en de nieuwste elektronische vertaalhulpmiddelen. Rond zestig bedrijven en organisaties presenteren producten, diensten en kennis over, met en voor de Nederlandse taal. De beurs is met name bedoeld voor professionele taalgebruikers: leraren, tekstschrijvers, journalisten, taal- en communicatieadviseurs, vertalers en tolken, redacteuren, uitgevers en taalkundigen in de ruimste zin van het woord. Er zijn behalve promotiestands ook lezingen, workshops en discussiebijeenkomsten rond thema’s als: vertalen, taal- en spraaktechnologie en taal, tekst & communicatie. De Taalunie zal tijdens de beurs een portaal-website voor het Nederlands lanceren die de komende jaren uitgebreid wordt tot de snelste en breedste internet-toegang voor iedereen die iets over het Nederlands wil weten. De website zal de naam Taalunieversum dragen. De locatie van deze gratis toegankelijke infobeurs Nederlands is de sfeervolle, pas gerestaureerde Sint-Pietersabdij in Gent, Sint-Pietersplein 9. Openingstijden: 4 mei: 14.00-18.00 uur, 5mei: 10.00-18.00 uur en 6 mei: 10.00- 15.00 uur. Voor meer informatie wende men zich tot Luc Top, tel./fax +32 9 2322090, e-mail: Luc.Top@rug.ac.be